No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Pisicile presedintilor americani

Ultima modificare: 2013-01-15 | Data publicării: 2010-04-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Pisicile presedintilor americani
Toti presedintii care au condus SUA din biroul oval au avut un partener pe masura: un animal de companie. De-a lungul anilor, presa a iscat nenumarate controverse in jurul acestor animale. Haide sa cunoastem cele mai celebre pisici din lume!

Multi conducatori ai Statelor Unite ale Americii si familiile lor s-au bucurat de compania pisicilor pe durata conducerii. Unul dintre cei mai infocati suporteri ai felinelor a fost celebrul Abraham Lincoln

poze pisici
Calvin Coolidge si pisica tigrata

 

 

Calvin Coolidge si Tiger

 

Desi Abraham Lincoln a fost primul presedinte american care a avut o pisica pe durata mandatului de la Casa Alba, Calvin Coolidge a fost unul dintre cei mai mari iubitori de pisici. A detinut mai multe pisici maidaneze de-a lungul vietii sale, inclusiv in timpul mandatului de la Washington. Cea mai cunoscuta felina, Tiger, a fost vazuta deseori in jurul gatului lui Coolidge in timp ce acesta se plimba pe holurile Casei Albe, iar cand Tiger a scapat - ajungand pana la Memorialul Lincoln unde a fost gasita - Coolidge i-a facut o zgarda pe care a gravat cuvintele "Casa Alba".

 

 

 

 

poze siameza
Amy Carter si pisica siameza

 

Jimmy Carter si Misty Malarky Ying Yang

 

Pisica siameza Misty Malarky Ying Yang a fost pretuitul animal de companie detinut de Amy Carter, fiica presedintelui. Aceasta a adus pisica din Plains, Georgia in capitala nationala cand familia s-a mutat in 1977. Amy a mai primit cadou si un pui de elefant in timpul mandatului tatalui ei - dar elefantul a fost mutat la Gradina Zoologica Nationala si nu la Casa Alba.

 

 

 

 

 

George W. Bush si India
poze pisica neagra
India, pisica familei Bush

Pisica American Shorthair, pe numele sau India, s-a alaturat familiei Bush cand fiicele Jenna si Barbara erau doar doua copile inocente. Dupa ce gemenele au plecat la colegiu, India a ramas la Casa Alba pana a murit in anul 2009 la varsta de aproape 20 de ani. Desi unii straini si jurnalisti au protestat impotriva numelui India, pisica a fost numita astfel dupa fostul jucator de baseball de la echipa Texas Ranger, Ruben Sierra, care era supranumit " El Indio".

 

 

Bill Clinton si Socks
motan vagabond poze
Bill Clinton si Socks

Clanul Clinton a fost familia pisicii Socks, un maidanez adoptat care s-a mutat la Casa Alba impreuna cu presedintele in 1993. Motanul s-a bucurat de un succes rasunator, devenind chiar subiectul unor carti precum:  Dear Socks, Dear Buddy: Kids' Letters to the First Pets si Socks Goes to Washington: The Diary of America's First Cat. Deoarece nu a reusit sa se inteleaga cu patrupedul labrador al familiei, Buddy, Socks s-a mutat la secretara lui Bill Clinton, Betty Currie cand familia a plecat din Washington. Departe de a iesi la pensie la sfarsitul mandatului, Socks a continuat sa conduca Little Rock Christmas Parade si a locuit cu fosta secretara pana la varsta inaintata de aproape 20 de ani. Socks a murit anul trecut.

Discuta pe forum despre pisici >>>


Tu ce zici?