No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cainii de la Casa Alba

Ultima modificare: 2010-04-12 | Data publicării: 2010-04-07
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cainii de la Casa Alba
Sa fii conducatorul intregii lumi libere nu este intotdeauna o sarcina usoara. Asa ca nu ne surprinde faptul ca multi dintre presedintii Statelor Unite au ales sa aiba un animalut de companie la Casa Alba care sa le ofere dragoste neconditionata mai ales atunci cand popularitatea lor era in scadere.

Desi unii cinici afirma ca prietenii patrupezi sunt folositi doar pentru a induiosa publicul, o parte dintre acesti companioni au ocupat un loc fruntas atat in inimile presedintilor, cat si pe prima pagina a ziarelor. Va prezentam in continuare lideri ai caror animale de companie au devenit la fel de celebri precum principiile lor politice:

  • Lyndon B. Johnson - Him si Her - Cel de-al 36-lea presedinte al Statelor Unite a fost vazut adeseori plimband-si cei doi Beagle, dar o fotografie aparuta in timpul unui picnic la Casa Alba in mai 1964 in care Johnson a fost surprins ridicandu-l pe Him de urechi, a provocat multa zarva printre iubitorii de animale. Desi Johnson a fost reales pentru un nou mandat in acelasi an, unii considera ca imaginea sa a fost patata ireparabil de acel scandal.

poze beagle
Him si B. Johnson. Foto: http://www.lbjlibrary.org/

  • George H.W. Bush - Millie - Cainele mult iubit al familiei Bush, un Springer Spaniel Englez pe numele sau Millie, a fost nu doar un tovaras loial al intregii administratii Bush, dar si un scriitor cu lucrari publicate! „Cartea lui Millie: Asa cum a fost dictata Barbarei Bush" a oferit cititorilor imaginea din spatele cortinei a unei zile din viata unui locuitor al Casei Albe. Nefiind multumita doar cu statutul de autor de succes, Millie a participat la emisiunea de televiziune Murphy Brown unde i s-a realizat portretul. Ce viata "plictisitoare" de Prim Caine!
  • Richard Nixon - Checkers - Chiar daca Cockerul Spaniel Checkers a murit inainte de a avea ocazia sa locuiasca la Casa Alba, cainele a jucat un rol esential in cariera politica a lui Nixon. Intr-un discurs din septembrie 1952 in care raspundea acuzatiilor aduse privind unele nereguli legate de cadourile din timpul campaniei, Nixon a atins coarda sensibila a poporului american referindu-se la cadoul pentru fiica sa reprezentat de catelusul Checkers. Dupa ce a afirmat „copiii tot copii raman, iubesc cainele si... orice s-ar spune despre asta, il vom pastra", Nixon s-a bucurat de sustinerea alegatorilor, uitandu-se astfel cu totul scandalul.
  • Ronald Reagan - Rex - Cainele Cavalier King Charles spaniel al lui Nancy si Ronald Reagan pe nume Rex, a dus o viata plina de rasfat in biroul prezidential fiind prezent la multe intalniri de rang inalt sau ajutand la aprinderea luminilor pentru bradul de Craciun impodobit in 1985. Cand familia Reagan a parasit Washington-ul in ianuarie 1989, personalul Casei Albe i-a facut cadou lui Rex o casuta construita manual de catre Navy Seabees. Cusca imita chiar si o parte a covorului de la cabana din Aspen, Camp David, locul preferat al lui Rex, astfel incat oriunde ar fi, sa se simta ca acasa.
  • Barack Obama - Bo - Actualmente, primul caine al natiunii, un caine de apa portughez (Portuguese water dog), Bo, apartine teoretic fiicelor presedintelui, Malia si Sasha. Ele au primit catelusul de la senatorul Edward M. Kennedy si de la sotia sa, Victoria. Desi unii activisti pentru drepturile animalelor au criticat familia pentru ca a acceptat un caine cu pedigree, Societatea Umanitara a Statelor Unite a multumit familiei Obama pentru ca a primit un catel abandonat de primul stapan.

Discuta pe forum despre cei mai frumosi catei >>>


Tu ce zici?