No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Stump - campion la Westminster Kennel Club

Ultima modificare: 2009-12-11 | Data publicării: 2009-02-12
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Stump - campion la Westminster Kennel Club
New York: În ciuda faptului că a împlinit deja 10 ani de viaţă, Stump, un câine rasa Sussex Spaniel, a devenit cel mai bătrân câştigător al concursului de frumuseţe canină Westminster Kennel Club, desfăşurat zilele trecute la Madison Square Garden.

„N-a vrut să încetinească pasul niciun pic", a declarat Scott Sommer, stăpânul lui Stump, pentru jurnaliştii de la Associated Press. „Am crezut că va fi distractiv". Cu urechile în vânt şi cu un mers obosit, Stump a devenit câine de top în America şi, inevitabil, favoritul concursului din Madison Square Garden. Bătrânul câine a dat o lecţie importantă tuturor celor ce credeau că Westminster e un concurs ce favorizează câinii tineri şi drăgălaşi. Dacă e să calculăm vârsta lui Stump în ani umani, acesta ar avea aproape 70 de ani! Pensionar cu acte în regulă! În anul 2004 Stump a părăsit arena concursului şi a fost la un pas de moarte din cauza unei boli misterioase. Din fericire, veterinarii au intervenit de urgenţă, salvându-i viaţa.

Potrivit spuselor lui Scott Summer câinii Sussex Spaniel pot trăi până la 15 ani. Stump nu este singurul câine trecut de prima tinereţe care câştigă acest concurs. În anul 1999 Papillon, de 8 ani, a fost declarat câştigător în cadrul aceluiaş concurs. Însă Stump este primul din această rasă care este decorat cu prestigiosul premiu Westminster.

caine sussex spaniel
Stump pe podiumul Westminster

În momentul în care membra juriului, Sari Tietjen, a pronunţat numele noului campion, s-a iscat un val de aplauze iar zumzetele oamenilor au acoperit lătrăturile câinilor în sala imensă din Madison Square Garden.

Competiţia a fost acerbă: juriul a avut de ales între un câine Schnauzer Uriaş (favoritul americanilor pentru concursuri canine), un Brussels Griffon, un Scottish Deerhound numit Tiger Woods, un Pudel Standard care câştigase încă 94 de premii de frumuseţe canină, un Scottish Terrier şi un Puli.

„Ne-a arătat că e capabil. A făcut tot ce am dorit", a precizat Sari Tietjen. După ce a fost declarat câştigător, Stump a ţinut morţis să arate juriului şi audienţei un truc de-al său: a luat poziţia în care cere de mâncare, în semn de mulţumire pentru premiul acordat.

În cadrul competiţiei de frumuseţe canină Westminster Kennel Club din New York au participat peste 2.500 de câini din 170 de rase şi alte varietăţi care au intrat pentru prima dată în cadrul concursului. Probabil cel mai popular câştigător a fost Uno, un căţel Beagle cuminte care a adus pentru prima dată prestigiosul trofeu în rasa câinilor Beagle Hound.

sursa imaginii: sfgate.com

Propune un cabinet veterinar, un crescător în care ai încredere ori un pet shop bun!


Tu ce zici?