No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

[Poze] C.A.C Oradea - 11 iulie 2009

Ultima modificare: 2013-01-15 | Data publicării: 2009-07-11
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
[Poze] C.A.C Oradea - 11 iulie 2009
Oradea - Posesori de câini de rasă din România dar şi din străinătate s-au întâlnit sâmbătă, 11 iulie începând cu orele 10 pe Stadionul Tineretului la C.A.C ExpoCanis Oradea. Evenimentul, organizat de Asociaţia Chinologică Bihor, a reuşit să strângă laolaltă sute de iubitori de animale. Totodată, pe Stadion a fost amplasat un cort SOS Dogs Oradea unde oricine putea adopta un câine fără stăpân, sterilizat şi vaccinat de echipa de medici a fundaţiei ce se ocupă cu problema câinilor maidanezi din judeţul Bihor.

Început cu o oarecare întârziere, evenimentul a avut parte de cele mai bune condiţii: mulţi spectatori, câini - unul mai frumos decât celălalt  - şi vreme frumoasă.

 

[Poze] C.A.C Oradea - 11 iulie 2009
SOS Dogs Oradea

 

Orădenii veniti la ExpoCanis au putut admira mulţimea de câini de rasă precum Beagle, Basset Hound, Airedale Terrier,  Brac German, Pittbul Terrier, Rottweiler, Labrador, Golden Retriever, Caniche sau Marele Danez. În acelaşi timp, alţii veniseră pentru a găsi un partener patrupedului solitar.

 

[Poze] C.A.C Oradea - 11 iulie 2009
Fulg de nea banatean

 

 

Participanţii au fost pregătiţi pentru orice schimbare a vremii. N-au lipsit corturile, bidoanele cu apă proaspătă, umbrelele şi botniţele pentru rasele agresive. Câteva exemplare din rasa Bichon erau periate de zor, pentru a arăta cât mai spectaculos în ring. Alte patrupede, venite pentru prima dată la un astfel de concurs, încercau să se acomodeze cu atmosfera.

 

 

[Poze] C.A.C Oradea - 11 iulie 2009
Poodle inainte de intrarea in ring

 

 

Am văzut copii de câţiva ani care se jucau în voie cu ciobăneşti mioritici, cupluri care căutau căţelul ideal şi posesori de animale care încercau să-şi distreze câinii cu tot felul de jucării.

Am văzut câteva exemplare absolut fermecătoare din rasa Ciobănesc Mioritic, câini care în ciuda mărimii sunt foarte blânzi şi paşnici.

 

 

[Poze] C.A.C Oradea - 11 iulie 2009
Copilul si ... uriasul!

 

 

Pe parcursul desfăşurării evenimentului am făcut cunoştinţă cu un crescător din Cehia care adusese la întâlnirea din Oradea un pui rasa Beagle de 3 luni. Din fericire, puiuţul nu părea incomodat de atmosferă şi nici de prezenţa atâtor alte rase de câini.

Un alt crescător străin, dar din Ungaria, a adus cu el 2 exemplare din rasa Pinscher. Mini căţeluşii au avut mare trecere la public, în special la copii care nu conteneau în a se fotografia cu cei doi Pinscheri.

Începând cu orele 13, în ringul principal, au avut loc câteva lecţii de dresaj şi demonstraţii de apărare, organizate şi efectuate de cluburi de dresaj orădene şi clujene.

 

 

[Poze] C.A.C Oradea - 11 iulie 2009
Cainele - mereu in ajutorul stapanului!

 

 

Dacă participanţii la concursurile de aptitudine s-au bucurat de atenţia tuturor celor aflaţi pe Stadionul Tineretului din Oradea, nici câinii de rasă comună nu au fost uitaţi. Fundaţia SOS Dogs Oradea a pus la dispoziţia doritorilor un cort de unde oricine putea adopta un câine. În timp ce la intrarea în stadion anumite persoane vindeau căţei - aparent de rasă -, majoritatea fiind plini de pureci, câinii oferiţi spre adopţie de SOS Dogs erau deparazitaţi atât extern cât şi intern.

 

 

[Poze] C.A.C Oradea - 11 iulie 2009
Cine a spus ca nu exista politia canina?

 

 

Deşi modul în care au fost prezentate anunţurile, a lăsat mult de dorit, atmosfera a fost relaxantă şi destinsă.

ExpoCanis Oradea a fost organizat de Asociaţia Chinologică Bihor. De îndată ce vor fi publicate rezultatele oficiale, vom reveni cu mai multe informaţii legate de câştigători.

Pentru mai multe imagini de la ExpoCanis C.A.C Oradea intra pe forum!


Tu ce zici?