No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Crufts - cea mai mare expoziţie canină din Europa!

Ultima modificare: 2010-02-04 | Data publicării: 2010-02-04
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Crufts - cea mai mare expoziţie canină din Europa!
Cea mai mare expoziţie canină din Europa, Crufts, eveniment organizat de Kennel Club din Marea Britanie, îşi va deschide porţile joi, 11 martie 2010, la NEC, Birmingham. Peste 28.000 de câini veseli şi sănătoşi se vor bucura de o experienţă de neuitat. Cel mai frumos câine va fi recompensat cu mult râvnitul premiu Best In Show.

Expoziţia canină Crufts a fost numită după Charles Cruft, un tânăr ambiţios care a renunţat la afacerea familiei cu bijuterii pentru a lucra în biroul unui comis-voiajor. Astfel, a ajuns să ia contact cu lumea fascinantă a crescătorilor profesionişti de câini de rasă. În 1878 a organizat, la Paris, o competiţie canină de mare angajament.

Ajuns înapoi în Londra, în 1886, a preluat conducerea clubului Allied Terrier Club Show de la Royal Aquarium Westminster. Prima ediţie Crufts s-a desfăşurat în 1891 la Royal Agricultural Hall, Islington. Practic, aceste concursuri erau o bună ocazie pentru Charles Cruft să obţină un profit bunicel, întrucât erau organizate de o persoană fizică. Din 1948 Asociaţia Chinologică din Marea Britanie (Kennel Club) a preluat organizarea Crufts, ducând mai departe tradiţia începută de un tânăr entuziast.

În vremurile noastre, toate competiţiile canine sunt organizate de asociaţii chinologice judeţene, naţionale sau internaţionale şi sunt non-profit. Crufts, expoziţia canină cu cel mai mare impact în Europa, se desfăşoară anual la NEC, atrăgând milioane de posesori de animale, vizitatori şi curioşi.

Crufts 2010

Posesorii de câini care doresc să vadă cele mai frumoase patrupede încă mai au timp pentru a-şi rezerva un loc în arena amenajată pentru 6000 de persoane.

crufts expozitie canina

Vizitatorii evenimentului vor putea urmări concursuri de agilitate şi competiţii sportive, vor afla poveştile câinilor eroi care participă la Friends for Life şi vor vedea cel mai frumos exemplar al rasei premiat cu Best In Show. De asemenea, organizatorii au pregătit mini spectacole care au scopul de a înştiinţa publicul asupra sănătăţii animalelor şi despre cum să-ţi alegi un câine.

Programul Crufts 2010

  • Ziua 1, joi, 11 martie: Câini de lucru şi Ciobăneşti. Programul începe la ora 08:30 şi ţine până la 19:50.
  • Ziua 2, vineri, 12 martie: Terrier şi Hound. Programul începe la ora 08:30 şi ţine până la 19.50.
  • Ziua 3, sâmbătă, 13 martie: Câini de talie mică şi Utilitari.
  • Ziua 4, duminică, 14 martie: Câini de vânătoare.

Premiul Best In Show

Crufts Best In Show reprezintă cea mai mare apreciere pe care o poate primi un câine. În competiţie sunt acceptaţi cei mai buni câini de expoziţie care se vor întrece pentru premiul suprem. Un singur exemplar din fiecare cele 7 grupe: Câini de Lucru, Utilitari, Hound, Ciobăneşti, Toy, Terrier şi De Vânătoare, va fi expus în ring. Arbitrii vor analiza cu atenţie câinii şi, în funcţie de starea de sănătate, blană, caracter, temperament, mişcare în ring şi trăsăturile specifice rasei, vor alege Cel Mai Bun Exemplar al Rasei. În anul 2009 un Terrier Britanic a câştigat concursul Crufts!

Cum alegem câinele potrivit?

În cadrul Crufts se organizează Discover Dogs, un eveniment unde vizitatorii vor putea afla o mulţime de informaţii despre 200 de rase de câini prezenţi, vor primi sfaturi despre cum să-ţi piepteni câinele, de câte vaccinuri are nevoie şi multe altele.


Tu ce zici?