No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Concursuri si expozitii canine

Ultima modificare: 2011-02-28 | Data publicării: 2010-05-04
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Concursuri si expozitii canine
Cainii care participa la competitii si la expozitii sunt doar cei de rasa pura, locuiesc cu un dresor care are grija sa nu le lipseasca nimic. Cainii care reusesc sa castige cele mai prestigioase premii au viitorul asigurat! Asa viata de caine, sa tot ai!

Concursuri de frumusete canina

 

In secolul al XIX-lea, in Marea Britanie, au avut loc primele concursuri de frumusete pentru caini, cunoscute sub numele de expozitii canine. In cadrul acestor competitii doar exemplarele de rasa pura au voie sa participe. Cele mai cunoscute si apreciate expozitii canine sunt "Westminster Kennel Club Dog Show" de la Madison Square Garden in New York si "Crufts Dog Show", din Marea Britanie, ambele tinute anual. Pentru unele persoane aceste concursuri sunt afaceri importante, intrucat se cheltuiesc sume importante de bani pe ingrijirea cainilor. In istoria Westminster Kennel Club Dog Show, o singura data nu s-a acordat premiul cel mare, in 1923, deoarece legile de jurizare erau in curs de revizuire. In sezonul urmator insa, Best in Show s-a desfasurat conform noilor reguli.

labrador catel poze

Logo-ul Westminster Kennel Club onoreaza memoria cainelui Sensation, un patruped celebru despre care se spune ca, pentru un Pointer, avea cel mai bun cap din toate timpurile.

 

Cine are grija de cainii de top?

 

De obicei, un caine de top nu traieste cu stapanul sau. Persoana care are grija de patruped si il conduce la concursuri este dresorul. Acesta are grija de dresajul cainelui si, mai ales, de blana animalului. Pentru expozitiile canine este foarte important ca blana animalului sa fie riguros ingrijita. De multe ori cainii cu parul fin poarta haine de protectie pentru ca blana sa nu se deterioreze.

 

De ce participa cainii la expozitii?

 

Cainii de expozitie participa la concursuri, atat pe plan local, cat si national, pe toata perioada anului. Scopul acestora este sa castige dreptul de intrare in concursurile Westminster si Crufts si sa ajunga in topul rasei lor. Odata castigat un astfel de premiu, confortul vietii cainelui este asigurat. Daca dresorul hotaraste sa il retraga din competitie inseamna  ca il va folosi pentru reproducere sau prasila.

In ceea ce priveste dresorii, pot participa toate categoriile de varste, gen, etnie sau patura sociala. Exista mai multe niveluri ale competitiei, inclusiv categoria de Junior Handler. Exista de asemenea, multi adulti care participa la concursuri doar la nivel local si doar pentru a se bucura de atmosfera unei competitii impreuna cu patrupedele lor.

 

Cine organizeaza aceste expozitii?

caine mic de expozitie

 

Aceste concursuri se desfasoara in intreaga lume, tocmai de aceea au aparut diverse organizatii care patroneaza aceste competitii precum: AKC (American Kennel Club), UK (United Kennel Club), American Rare Breed Association (ARBA), Canadian Kennel Club si FCI (Fédération Cynologique Internationale). Ultimele doua au caini inscrisi din intreaga Europa. In Marea Britanie exista Kennel Club, iar in SUA activeaza Mixed Breed Dog Clubs of America, institutie care supravegheaza activitatea metisilor.

 

Echipament necesar

 

Echipamentul necesar pentru concursurile canine nu cuprinde multe elemente. Este nevoie de lesa si zgarda pentru a conduce cainele in show. In ceea ce priveste recompensa, dresorii folosesc ficat pentru a atrage atentia animalului si pentru a-l mentine intr-o pozitie ce-i releva agerimea si inteligenta. Dresorul tine, de regula, aceste recompense in gura, pentru a trage atentia cainelui catre fata sa.

 

Testele de dresaj

 

Dresajul cainelui inseamna toate acele comenzi si lectii pe care patrupedul le-a invatat acasa. Testele de dresaj sunt un sport popular, avand competitii organizate atat la nivel regional, cat si national. Dresajul este baza oricarui sport sau activitate canina, ce implica o relatie foarte stransa intre dresor si caine. Se testeaza astfel cat de bine raspunde cainele la comenzile dresorului. Comenzile de baza sunt: stai, sezi, vino, culcat, calcai. Dresajul continua cu urmatoarele: culcat prelungit, sezut prelungit, calcai cu si fara lesa, figura opt etc.

Discuta pe forum despre expozitiile canine >>>


Tu ce zici?