No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

[Bihor] Expo judeţeană de iepuri şi porumbei în Sânmartin

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-02-09
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
[Bihor] Expo judeţeană de iepuri şi porumbei în Sânmartin
În acest weekend, în localitatea Sânmartin, s-a desfăşurat expoziţia de primăvară a Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici „Nufărul”. Au fost prezentaţi 360 de porumbei, 40 de găini şi 20 de iepuri din rase diferite.

Vremea a ţinut cu expozanţii şi vizitatorii evenimentului, care s-au putut bucura de frumuseţea animalelor prezentate. Prin amabilitatea primarului din Sânmartin, expoziţia s-a putut extinde şi în curtea Şcolii Generale din localitate, unde s-a ţinut un târg cu vânzare.

"Mulţumim primarului Lucian Popuş şi directoarei şcolii - Mariana Jurcă, care ne-au oferit posibilitatea ca pe lângă expoziţia din holul şcolii, să organizăm şi un mic târg în curte", a declarat Cornel Fildan, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici "Nufărul".

Vizitatorii au putut admira peste 360 de porumbei, 40 de găini dar şi 20 de iepuri din rase diferite, unul mai frumos ca celălalt. Expozanţii s-au declarat mulţumiţi de animalele şi păsările lor, mulţi dintre ei precizând că au început a creşte animale din pasiune, câştigurile financiare fiind plasate pe un loc secund.

Arbitrii internaţionali, Ioan Chişbora şi Viorel Pop au avut de ales cele mai frumoase exponate, o sarcină deloc uşoară. Câştigătorii pentru toate categoriile au fost premiaţi cu diplome şi cupe dar n-au lipsit nici morcovii pentru urecheaţi sau grăunţele pentru păsări.

[Bihor] Expo judeţeană de iepuri şi porumbei în Sânmartin
Expo Sanmartin Februarie 2009

Unul dintre participanţii la expoziţie, Liviu Mihele, a declarat pentru jurnaliştii de la Jurnalul Bihorean, că e foarte mândru de porumbelul său campion - Uriaşul de Salonta. În urmă cu 20 de ani această rasă a fost considerată pe cale de dispariţie, Liviu Mihele fiind unul dintre crescătorii care au crezut că lucrurile se pot schimba în bine pentru aceşti porumbei superbi. Fireşte, şi costurile au fost pe măsura frumuseţii acestor păsări, costuri care nu sunt deloc de neglijat.

„Am o pasiune deosebită, de când eram mic, pentru porumbei. Acum am o satisfacţie sufletească deoarece, după 20 de ani de la dispariţie, am reuşit să aducem Uriaşul de Salonta la standardele pe care le-au descris vechii columbofili Peterfy şi Bonaţiu", a adăugat Liviu Mihele.

Printre expozanţii de marcă şi-au făcut apariţia găini, bibilici, păuni care au impresionat publicul, papagali sau căţei.

Următoarea expoziţie organizată de Asociaţia Nufărul va avea loc în luna martie, atunci când se va desfăşura tradiţionalul Târg de Primăvară, în Şanţul Cetăţii din Oradea. Evenimentul va avea loc în a treia duminică a lunii martie.

„Vom mai organiza astfel de târguri, în Şanţul Cetăţii, în a treia duminică din lunile mai, septembrie şi octombrie", a declarat Cornel Fildan.

Expozitie de Pasari si Iepurasi in Sanmartin, Bihor


Tu ce zici?