No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Virusul gripei porcine atacă şi gheparzii!

Ultima modificare: 2009-12-11 | Data publicării: 2009-12-11
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Virusul gripei porcine atacă şi gheparzii!
În urmă cu doar câteva săptămâni am fost înştiinţaţi că virusul gripei porcine se transmite şi la animalele de companie, în speţă pisici şi câini. Însă nici măcar animalele sălbatice nu sunt imune la acest virus. Un ghepard din cadrul rezervaţiei naturale din Santa Rosa a fost testat pentru virusul H1N1, rezultatul analizelor fiind pozitiv. E primul caz de gripă porcină la un animal din cadrul unei instituţii zoologice din Statele Unite ale Americii.

În data de 15 noiembrie îngrijitorii de la Safari West Wildlife Preserve şi African Tent Camp au observat că Gijima, o femelă ghepard în vârstă de 8 ani era letargică, nu mânca şi tuşea des. Angajaţii rezervaţiei au decis să o izoleze de restul animalelor şi să o supună unor teste, felina fiind suspectă de o infecţie respiratorie.

Între timp, mass media internaţională a prezentat primul caz de gripă porcină la o pisică domestică iar directorul rezervaţiei a decis să o testeze pe Gijima pentru virusul H1N1 deoarece aceasta prezenta simptome similare.

 

ghepard depistat cu gripa porcina
Ghepardul depistat cu virusul H1N1. sursa imaginii: abclocal.go.com

 

La doar câteva zile de la testare, analizele au ieşit pozitive. Femela ghepard Gijima a fost diagnosticată cu gripă porcină! Din fericire, felina a răspuns bine tratamentului la care a fost supusă, întorcându-se deja în ţarcul pe care îl împarte cu sora sa, Thula, au declarat oficialii rezervaţiei pentru mai multe ziare locale din Santa Rosa.

În privinţa modului în care Gijima a venit în contact cu virusul gripei porcine, angajaţii nu au oferit nici o explicaţie, desfăşurându-se o anchetă internă în acest sens. Toate persoanele care vin în contact direct cu animalele respectă normele de igienă impuse de conducerea rezervaţiei.


Tu ce zici?