No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Ursul polar şi câinii Husky

Ultima modificare: 2013-01-14 | Data publicării: 2009-06-29
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Ursul polar şi câinii Husky
Un fotograf german cunoscut pentru pictorialele realizate în zonele polare, a reuşit să surpridă o întâlnire cu final fericit, dintre un urs polar adult şi câţiva câini Husky, folosiţi la sanie. Norbert Rosing, pasionat de fotografie de 40 de ani, a publicat în ediţia tipărită a revistei National Geographic un set de poze ce înfăţişează o joacă dintre 2 animale puternice: ursul polar şi câinele de tracţiune, Husky. Imaginile au fost realizate în Churchill, Manitoba, Canada.

Cine e Norbert Rosing?

Pasiunea lui Norbert Rosing pentru zonele reci a apărut încă din copilărie, atunci când a vizitat pentru prima dată ţări scandinave precum Finlanda, Norvegia sau Suedia. A fost fermecat de frumuseţea acestor ţări, de farmecul specific Nordului Europei.

Şi-a început pasiunea pentru fotografie, la sfârşitul anilor '60, cu un aparat foto Kodak Instamatic 104, după cum precizează însuşi Norbert, pe site-ul personal.

Înainte de a se evidenţia prin imaginile realizate urşilor polari, fotograful german şi-a dezvoltat talentul evidenţiind frumuseţile ţării natale, imortalizând peisaje, copaci şi parcuri din Germania.

De-a lungul timpului a publicat 11 cărţi în care a încercat să prezinte o altă faţă a Germaniei, dar şi pasiunea sa pentru ţinuturile reci şi animalele ce trăiesc în aceste zone. Mai menţionăm zecile de articole publicate în reviste prestigioase precum National Geographic.

Lumea urşilor polari

În 1988 a plecat în lume pentru a-şi împlini un vis: acela de a fotografia îndeaproape urşii polari. De-a lungul carierei sale a imortalizat viaţa din Inuit, Muskoxen, morsele din Atlantic, Aurora Boreală şi circuitul vieţii celui ce reprezintă regele ţinutului rece: ursul polar.

Norbert Rosing are o singură pasiune: ţinuturile arctice. În ultimii 20 de ani a călătorit de 50 de ori în aceste zone pentru a fotografia natura şi animalele ce-şi duc traiul în condiţii austere oamenilor. Timp de 15 ani, în fiecare lună martie, fotograful german a arătat lumii viaţa urşilor polari care ies din bârloguri dar şi naşterea puilor de foci.

În fiecare primăvară a surprins în fotografiile sale migrarea păsăilor dar şi formarea unor noi familii de balene Beluga.

Vara a urmărit morsele din Hudson Bay şi s-a documentat despre ritualul ursului polar de a se hrăni cu foci tinere. Toamna a imortalizat fenomenul naturii care se retrage din calea furtunilor de iarnă.

Joaca dintre ursul polar şi câinii Husky

Imaginile de mai jos (care au făcut înconjurul lumii, prin e-mail) au fost surprinse de Norbert Rosing în localitatea Churchill, Manitoba, Canada. În momentul în care a văzut ursul polar apropiindu-se de câinii legaţi la sanie, s-a temut că va urma un carnagiu. Însă ce a urmat l-a şocat. Ursul şi câinii au început să se joace, de parcă ar fi fost cei mai buni prieteni.

Pe toată perioada cât fotograful german a stat în Churchill, ursul a revenit zilnic pentru a se juca împreună cu noii să prieteni, câinii Husky.

 

Ursul polar şi câinii Husky
Prima intalnire

 

 

Ursul polar şi câinii Husky

Se pare ca joaca e un lucru comun pentru ambele specii


 

Ursul polar şi câinii Husky
Ce bine ne-ntelegem noi doi!

 

 

Ursul polar şi câinii Husky
Ne jucam si noi azi?

 

 

Ursul polar şi câinii Husky
Cei mai buni prieteni!

 

 

Ursul polar şi câinii Husky
Azi cum ne mai jucam?

 

[sursa imaginilor: izismile.com]


Tu ce zici?