No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Prieteni buni: o bufniţă şi o căţeluşă Cocker Spaniel

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-06-16
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Prieteni buni: o bufniţă şi o căţeluşă Cocker Spaniel
Un pui de bufniţă, pierdut de mama sa, a fost salvat de către membrii unei instituţii ce se ocupă cu protejarea şi creşterea păsărilor din Marea Britanie. Cine ar fi crezut că Sophie, o căţeluşă rasa Cocker Spaniel, va adopta puiul de bufniţă? S-a stabilit o legătură între cele două animale încă de la prima privire. De îndată ce Sophie s-a "oferit" să-i ţină de cald golaşei păsări, curăţându-i totodată pielea şi ciocul, patrupedul şi pasărea nocturnă au devenit cei mai buni prieteni!

Căţeluşa, în vârstă de 3 ani, a simţit nevoia de a proteja pasărea ce părea neajutorată. Puii de bufniţă de nasc golaşi, fără pene. Sophie n-a stat pe gânduri şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru ca puiului să nu-i fie frig.

În fiecare zi micuţa bufniţă, denumită Bramble de către angajaţii instituţiei, se bucură de un tratament "facial" special oferit de Sophie: în fiecare zi căţeluşa îi curăţă ciocul şi penele.

Prieteni buni: o bufniţă şi o căţeluşă Cocker Spaniel

 

Sharon Bindon, de 43 de ani, conservaţionist în cadrul instituţiei din Liskeard, Cornwall a declarat pentru reporterii de la The Daily Mail că "multe păsări de pradă sunt aduse pentru a fi salvate iar Sophie le-a întâlnit pe toate însă niciodată n-a stabilit o astfel de legătură cu ele, pentru că trăiesc în afara casei. Puii de bufniţă se nasc fără pene, aşa că la început am ţinut-o în interior. Încă din prima zi Sophie şi-a arătat instinctele materne şi a început să cureţe trupul firav al păsării. Din acea zi, Bramble are cel mai curat cioc dintre toate bufniţele din Anglia".

Fireşte, sentimentul de prietenie e reciproc şi asta pentru că, spune Sharon, "Bramble nu poate sta nici măcar o zi despărţită de Sophie. Mereu dă din aripi în speranţa că o vom lăsa să fie spalată din nou de către căţeluşă".

Prieteni buni: o bufniţă şi o căţeluşă Cocker Spaniel

O legătură de prietenie care, cel mai probabil, va fi de durată!

sursa: dailymail.co.uk


Tu ce zici?