No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Povestea lui Knut, ursul polar!

Ultima modificare: 2010-03-08 | Data publicării: 2010-03-05
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Povestea lui Knut, ursul polar!
Knut, ursuletul polar care a fost neglijat de mamica sa, a devenit o atractie internationala in urma reportajelor transmise de televiziunile germane. Dupa ce Knut a reusit sa creasca fara parintii sai, a venit randul lui Flocke sa faca acest pas greu. Vera, ursoaica de la Gradina Zoologica din Nuremberg, si-a scapat din gura puiul in nenumarate randuri. Si asta in vazul vizitatorilor. La inceput ingrijitorii n-au vrut sa intervina, dar mai tarziu, au fost nevoiti sa ia masuri…

La intrarea in gradina zoologica sute de oameni asteaptau sa vada puiul de urs polar scapat din "ghearele" mamei sale neindemanatice. Pana cand Knut s-a facut destul de mare pentru a fi aratat publicului curios, ingrijitorii gradinii zoo au avut ce munci pentru a-l salva. Si asta pentru ca ursuletul nu voia sa manance cu biberonul. Dupa incercari repetate, micutul mamifer a deprins obiceiul hranirii si a crescut indeajuns pentru a cuceri inimile nemtilor. Asa a aparut Knut, ursuletul polar devenit vedeta peste noapte. De atunci au trecut 3 ani timp in care Knut a devenit un urs polar in toata splendoarea sa.

Ursuletul Knut

Calvarul ursuletilor polari

Povestea a inceput in decembrie 2008 atunci cand Wilma si Vera, doua ursoaice polare, au dat nastere unor ursuleti simpatici. Ingrijitorii gradinii zoologice n-au vrut sa se implice in acest proces atat de natural, s-au gandit ca e mai bine sa lase puii in grija mamelor. La inceput, Wilma a parut o mama desavarsita, dar mai tarziu si-a mancat puii. Dupa ce aceasta informatie a ajuns la urechile jurnalistilor, gradina zoologica a fost invadata de reporteri si cameramani, pentru a urmari de indeaproape pasii Verei, cealalta ursoaica. Vera e "fiica" ursului polar din Berlin, tatal lui Knut.

Cunoscand trecutul Verei, preocuparea oamenilor fata de pui nu a fost surprinzatoare deoarece mama, in mod vizibil, n-a stiut cum sa se comporte cu puiul ei. Ingrijitorii gradinei zoologice n-au stat mult pe ganduri, n-au vrut sa piarda ultimul pui ramas in viata, asa ca l-au luat pe acesta sub ocrotirea lor. Si bine au facut!  Sub obladuirea personalului calificat de la gradina zoo din Nuremberg, ursuletul Flocke, a doua vedeta internationala a gradiniilor zoologice din Germania a crescut mare si frumos, transformandu-se intr-un urs polar in toata splendoarea sa.

Ursuletul Flocke

 

Discuta pe forum despre ursii polari >>>


Tu ce zici?