No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Oradea- Posesorii de câini protestează!

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-02-19
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Oradea- Posesorii de câini protestează!
Conform hotărârii Consiliului Local nr 502/2006, regulament ce stabileşte regimul de deţinere a câinilor pe raza municipiului Oradea, patrupedele au voie să se plimbe fără botniţă sau lesă în spaţii special amenajate. Că teoria nu se potriveşte cu practica, ştim deja!

Problemele apar în momentul în care posesorii de câini ies la plimbare cu patrupedele. Pentru că spaţiile special amenajate pentru câini sunt sublime dar lipsesc cu desăvârşire, patrupedele îşi fac siesta în parcurile unde se joacă pruncii sau se relaxează vârstnicii.

E lesne de înţeles că nu de puţine ori s-au iscat scandaluri între cele două tabere. Copiii riscă să fie atacaţi şi muşcaţi iar proprietarii câinilor amendaţi.

Soluţia sugerată de posesorii de animale a fost amenajarea unor spaţii speciale pentru câini.

"Nu mi se pare normal nici ca numeroasele sesizări făcute de noi către Primărie să rămână fără răspuns, dar nici să fim ţinta deselor reclamaţii făcute la Poliţie, de cei care nu agreează prezenţa noastră în parcuri sau în preajma copiilor.Deşi nu toată lumea ştie, aceste animale nu sunt câtuşi de puţin periculoase sau dăunătoare sănătăţii, dimpotrivă.

Mulţi medici recomandă animalele de companie ca parte din tratamentul unor afecţiuni, apărute mai ales în rândul copiilor. Suntem conştienţi că nu putem fi pe placul tuturor, dar trebuie să menţionăm că majoritatea suntem şi părinţi, prin urmare putem privi lucrurile şi din acestă ipostază, de aceea sugerăm Primăriei amenajarea unui astfel de spaţiu în parcul deja îngrădit de lângă Liceul Onisifor Ghibu, pentru a putea fi în conformitate cu legea." a declarat pentru jurnaliştii de la Jurnalul Bihorean un posesor de câine.

sursa imaginii: flickr.com


Tu ce zici?