No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Mischief - motanul de 27 de ani!

Ultima modificare: | Data publicării: 2008-12-09
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Mischief - motanul de 27 de ani!
La vârsta lui, ai crede că le-a trăit şi le-a văzut pe toate. Trăieşte în St. Austell, Cornwall de 127 de ani (pisiceşti, fireşte). Poate nu a fost destul de curioas, poate are mai mult de nouă vieţi sau poate se trage dintr-o familie cu gene bune. Nimeni nu ştie sigur care e secretul său. Poate ar trebui să învăţăm să mieunăm ...

Leneş şi foarte mâncăcios, aşa este descris de către stăpâna sa. Care e secretul longevităţii sale: un somnic bun de minim 16 ore pe zi, hrană uscată şi tot la 2 zile câte un pliculeţ de hrană cu carne pentru pisici. De asemenea, a renunţat la excursiile pe terenul casei stăpânilor aşa că atunci când nu doarme, îl poţi zări lenevind.

"În fiecare an ne facem griji că e posibil să moară dar el nu are nici o treabă. E o parte importantă a familiei noastre şi e adorat de fiica noastră, Skye, în vârstă de 20 de luni.", declară plină de mândrie Donna Thorne, doamna casei.

Mischief - motanul de 27 de ani!
Mischief si Donna Thorne

Soţul său, Chris, acum în vârstă de 51 de ani, a primit motănelul pe când avea 24 de ani. "Nu-mi imaginez cum ar fi viaţa mea fără el." spune acesta.

Un reprezentant al Guinness World Records a declarat presei că cea mai bătrână pisică din Marea Britanie, Willow, avea 26 de ani şi locuia în Shrewsbury. Totuşi, cea mai vârstnică pisică din lume, Creme Puff a trăit 38 de ani în Austin, Texas.

"Toată lumea ne întreabă ce mănâncă de a ajuns la această vârstă - se gândesc la o dietă cu vitamine sau ceva. Dar nu-i dăm nimic special, e un motan foarte mâncăcios şi leneş care ar mânca orice ar prinde în castron. În tinereţe a fost un motanel foarte activ dar acum nu prea se mai mişcă dacă nu e vorba de mâncare. Faptul că e leneş îl ajută să trăiască mai departe." a adăugat Donna pentru jurnaliştii de la The Daily Mail.

Estimarea exactă a vârstei unei pisici e inexactă. Potrivit cercetătorilor de la Purina, primii 2 ani de viaţă ai pisicii echivalează cu primii 25 de ani de viaţă ai unui om. Fiecare an uman echivalează cu 4 ani pisiceşti.

Mischief - motanul de 27 de ani!
Mischief


Tu ce zici?