No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 

Leii din Oradea au pornit spre Yorkshire Park, Anglia

Ultima modificare: 2010-02-10 | Data publicării: 2010-02-10
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Leii din Oradea au pornit spre Yorkshire Park, Anglia
Dupa ce presa internationala s-a mobilizat pentru strangerea de fonduri necesare transportarii a 13 lei din Oradea intr-un parc special amenajat din Anglia, visul Dianei Ghender, directoarea Gradinii Zoologice Oradea s-a implinit: 13 leoaice au pornit spre Yorkshire Wildlife Park. Felinele au fost donate parcului britanic din cauza condiţiilor de viata pe care le aveau la Gradina Zoologica din Oradea.

Cea mai mare relocare de lei din Europa a fost realizata astazi, 10 februarie 2010, la Oradea. Treisprezece feline de la Gradina Zoologica din orasul de pe Cris au luat directia Yorkshire Wildlife Park. Evenimentul a fost filmat de o echipa de jurnalisti de la BBC, urmand ca documentarul sa fie difuzat în 22 februarie la televiziunea britanica de stat.

Administratorul Yorkshire Wildlife Park, John Minion, a sosit la Oradea împreuna cu o echipa de medici care s-au ocupat de procedura de tranchilizare a felinelor.

Conditiile grele in care traiau leii din Oradea

„In anii trecuti, leii s-au suprapopulat. La Oradea, felinele aveau conditii bune de hrana si medicatie, insa spatiul era insuficient. Pentru cei 18 lei ar fi fost necesar cel putin 15 hectare de teren, ori la noi toata suprafata Gradinii Zoologice este de 3, 5 hectare. Astfel, a trebuit sa luam masuri. Am cautat fundatii in tara si in strainatate, unde sa-i plasam. Asa am decis sa-i donam. Am apelat la mai multe fundatii, insa doar doua ne-au raspuns. Inainte sa luam aceasta decizie, ne-am asigurat ca vor pleca in conditii bune", a declarat Daiana Ghender, administratorul Gradinii Zoologice din Oradea.

Leii au fost transportati cu un camion pana la aeroportul Ferihegy din Budapesta, de unde vor fi preluati de un avion al companiei Jet2, care a sprijinit aceasta actiune.

O relocare similara a avut loc inainte de Craciun cand, din cei 18 lei de la Gradina Zoologica din Oradea, trei au fost transportati in Drakenstein Park (Africa).

Daiana Ghender a declarat ca aceleasi probleme le au si cu lupii. Astfel, trei familii de lupi au fost duse în urma cu ceva vreme in rezervatia din Zarnesti (Braşov).

Crina Dobocan

Lei transportati in Yorkshire Wildlife Park


Tu ce zici?