No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Înoată alături de o leoaică

Ultima modificare: 2010-03-02 | Data publicării: 2009-03-13
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Înoată alături de o leoaică
Aflat în călduroasa savară din Africa de Sud, Kevin Richardson, a decis să se răcorească scăldându-se într-un iaz. Imediat i s-a alăturat un partener inedit: o leoaică! Din fericire, baia s-a terminat fără picuri de sânge şi asta pentru că zoologistul Kevin e unul dintre puţinii oameni care-şi trăiesc viaţa alături de cele mai puternice şi periculoase animale din lume. Leoaica s-a ataşat foarte mult de Kevin astfel că am putea spune că sunt cei mai buni prieteni!

Folosindu-se de metode speciale şi neobişnuite, Kevin a dezvoltat o legătură cu "elevii" săi. Astăzi zoologistul se joacă liniştit, doarme şi chiar înoată alături de felinele care-l îndrăgesc foarte mult. Kevin şi Meg, una dintre leoaice, s-au răcorit în apele râului Crocodile, la sud de munţii Magalierburg.

Uriaşa felină cântăreşte peste 180 de kg., are frică de apă însă nu se sfieşte să înoate alături de Kevin. "Ne-am obişnuit să înotăm pur şi simplu pentru că lui Meg îi place. Asta cred că e unul dintre motivele pentru care aceste animale sunt atât de relaxate. Trăiesc vieţi palpitante, deloc monotone. Unor lei le place să înoate, alţii adoră plimbările iar alte feline preferă să lenevească la umbra unui copac din parc.", a precizat Kevin pentru jurnaliştii de la The Daily Mail.

inoata cu o leoaica
Kevin si Meg in apele raului Crocodile

Meg are 7 ani şi trăieşte alături de sora sa, Amy, în The Kingdom Of The White Lion, un parc aflat în apropiere de Johannerburg, Africa de Sud. Pe lângă lei, îşi mai duc traiul hiene şi leoparzi într-un teritoriu de 650 de hectare plasat aproape de malurile râului Crocodile. Parcul sprijină organizaţiile de protejare a animalelor, sensibilizând populaţia globului în legătură cu situaţia precară a prădătorilor naturali care devin victime ale braconierilor.

Zoologistul Kevin Richardson a fost protagonistul mai multor documentare şi tocmai ce a terminat de filmat un nou film despre leii albi, feline aflate în pericol în mediul lor natural.

De la peste 350.000 de lei, cât existau în urmă cu 15 ani, astăzi populaţia acestor feline a ajuns să numere 25-30.000 de lei care trăiesc în sălbăticie.

leu
Leoaica Meg si Kevin

[sursa: dailymail.co.uk]

Intră pe forum şi discută despre lei şi legătura lor cu oamenii!


Tu ce zici?