No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum puteti ajuta animalele din Chile si Haiti?

Ultima modificare: 2010-04-08 | Data publicării: 2010-04-08
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cum puteti ajuta animalele din Chile si Haiti?
In timp ce locuitorii din Chile si Haiti se lupta sa-si revina dupa cumplitele cutremure, efectele acestora continuand sa zguduie emisfera vestica, organizatiile internationale s-au mobilizat pentru salvarea animalelor.

Infiintata pentru a raspunde nevoilor animalelor pe perioada de criza existenta in Haiti, Animal Relief Coalition for Haiti - ARCH (Coalitia de ajutorare a animalelor din Haiti) este condusa de International Fund for Animal Welfare (Fondul International pentru ajutarea animalelor), World Society for the Protection of Animals (Societatea Mondiala pentru protectia animalelor) si ASPCA, la care se adauga un numar de grupari care lupta pentru ajutarea animalelor precum: American Humane, Best Friends Animal Society, Humane Society din Statele Unite si Humane Society International.

Stoparea unei posibile epidemii de rabie!

Astfel, in Haiti s-a deschis o clinica veterinara mobila care trateaza animalele de companie ranite si vaccineaza fiecare patruped pe care il intalnesc pentru a preveni un focar de rabie. Aceasta coalitie lucreaza de asemenea la livrarea de hrana si apa pentru animale in zonele din jurul capitalei din Haiti, Port-au-Prince.

Grupul a oferit 1,1 milioane de dolari pentru a imbunatati conditiile de viata ale necuvantatoarelor de pe insula, prin formarea unui minim de 200 de medici veterinari haitieni si de lucratori sanitari-veterinari cu scopul de a obtine date actualizate despre populatia animala in schimbare a tarii.

caini maidanezi

 

 

Cum pot ajuta?

In urma cutremurului din Chile, aceleasi organizatii internationale pentru ajutarea animalelor sunt dornice sa contribuie la ameliorarea conditiilor de viata ale necuvantatoarelor, dar unele asteapta inca pentru autorizatiile guvernamentale necesare, in timp ce altele doar si-au stabilit baza de tabere. Intre timp, Ecopolis, o organizatie locala pentru ajutorarea si drepturile animalelor, a luptat pentru a reuni animalele de companie pierdute cu stapanii lor, pentru a salva animalele din gradinile zoologice, din imobilele prabusite si pentru a oferi ingrijire animalelor ranite.

animale ranite poze

 

In timp ce eforturile de ajutorare par a fi la celalalt capat al lumii, sunt cateva lucruri pe care le puteti face pentru a ajuta animalele afectate de evenimentele din Chile si Haiti. Iata cum:

1. Informati-va. Crizele umanitare pot fi perpetuate cand trec neobservate de catre restul populatiei Pamantului.
2. Implicati-va. Concepute pentru a fi implementate in zonele sinistrate, multe grupari pentru ajutorarea animalelor inca mai au nevoie de fonduri pentru a putea oferi ajutorul de care fiecare zona afectata are nevoie. Pentru a dona pentru ARCH, vizitati oricare dintre site-urile fundatiilor pentru ajutorarea animalelor: ASPCA.org, WSPA-International.org, sau IFAW.org.
3. Oferit-va voluntar. Calatoria intr-o zona distrusa nu este pentru toata lumea, dar veterinarii, tehnicienii si alte persoane care lucreaza cu animalele pot lua in considerare posibilitatea de a da o mana de ajutor prin intermediul organizatiilor ca VetsWithoutBordersUS.org sau WorldVets.org.
4. Donati. Sunt necesare nu numai resurse financiare pentru ajutorarea animalelor blocate in mijlocul acestor dezastre provocate de cutremure. Ecopolis a solicitat obiecte precum hrana uscata pentru animalele de companie, conserve, vase pentru mancare si apa, medicamente precum antiparazitare si antibiotice, si echipament veterinar - inclusiv manusi, ace pentru injectii si spirt medicinal.

foto: WSPA/Flickr.com

Discuta pe forum despre animale >>>


Tu ce zici?