No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Animalele şi homosexualitatea

Ultima modificare: | Data publicării: 2009-03-24
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Animalele şi homosexualitatea
Taronga Zoo: Două femele superbe din specia de Papagali Macaw ignoră cu desăvârşire orice mascul. Raţele albastre, păsări pe cale de dispariţie în Marea Britanie, riscă să dispară complet deoarece majoritatea preferă parteneri de acelaşi sex. Maimuţele Bonobo sunt mamifere bisexuale, probabil animalele care au cea mai mare rată a homosexualităţii din regnul animal.

Lista continuă cu un comportament homosexual manifestat de variate specii de peşti precum somonul, reptile asemenea ţestoasei de deşert, insecte (gândacul şi libelula) sau alte animale precum pinguinii. 

Animalele şi homosexualitatea

Cercetătorul Bruce Bagemihl, autorul cărţii "Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity" (1999), descrie comportamentul bisexual şi homosexual observat în rândul mai multor specii de animale şi păsări.

Aceste comportamente nu au fost observate în mod oficial până în anii '90 din motive etice şi morale. Dacă societatea avea mari probleme în a accepta acest tip de comportament la oameni, cu atât mai puţin l-ar fi acceptat în rândul animalelor.

Cartea lui Bagemihl este împărţită pe 3 capitole: Two Hundred Years at Looking at Homosexual Wildlife, Explaining (Away) Animal Homosexuality şi Not For Breeding Only, notând totodată că ignoranţa acestui tip de comportament sexual a fost indusă de credinţa că doar oamenii sunt mamifere ce fac dragoste din plăcere, nu doar din nevoie de a se reproduce.

Homosexualitatea este răspândită în regnul animal în aproape toate speciile, cu predilecţie în rândul mamiferelor marine şi primatelor.

Animalele şi homosexualitatea

"Nu s-a găsit nici o specie unde să nu fi observat comportamentul homosexual. Excepţie sunt speciile care nu se reproduc pe cale sexuală. Mai mult de atât, s-a observat că o mare parte din regnul animal practică bisexualitatea. Pentru animale, homosexualitatea nu e o problemă.", spune Petter Bockman, profesor.

Revenind la grădina zoologică din Taronga, cele două femele Macaw par să vadă în mascul un "papă lapte", explică îngrijitorii. Una dintre femele e mai "băieţoasă", e partenerul dominant în ciudata relaţie. 
Papagalii sunt animale care îşi aleg parteneri pe viaţă.

Comportamentul homosexual apare la masculii tineri deoarece de multe ori masculii dominanţi le interzic accesul la femelele din grup. Cu timpul, acest lucru se poate schimba însă în cazul animalelor care îşi aleg partenerii pe viaţă, şansele sunt infirme.

Conform informaţiilor apărute în presa de specialitate, comportamentul homosexual s-a observat cel mai mult în cazul maimuţelor Bonobo, care în proporţie de 75% din cazuri nu fac sex pentru a se reproduce ci din plăcere.

[sursa: http://www.news.com.au, http://neatorama.cachefly.net]

Discută despre acest subiect pe forum!


Tu ce zici?