No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Cum sa speli dintii animalului de companie?

Ultima modificare: 2013-02-05 | Data publicării: 2010-08-18
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Cum sa speli dintii animalului de companie?
Igiena orala este importanta si in cazul animalelor. Ai incercat sa-ti faci animalutul sa deschida gura, ca sa-i speli dintii, insa acesta nu vrea sa stea linistit. Este important sa ai rabdare si sa o iei metodic. Nu uita nici de recompensele de dupa. In cele din urma, totul se poate transforma intr-o joaca.

Ce faci atunci cand animalutul tau isi inchide gura in momentul in care te observa ca tii o periuta de dinti in mana? Iata mai jos cateva idei care sa te ajute:

 

1. Incepe gradual


Invata pisicuta si catelul sa deschida gura. Apoi ia o periuta de dinti cu peri moi. In cazul animalelor adulte, incepe cu periajul unui dinte, recompensandu-le de fiecare data pentru ca te-au ascultat.

 

periajul dintilor animalului
Dintii animalului necesita curatare periodica

 

2. Foloseste-te de instinctul animalelor


De cele mai multe ori, animalutele vor avea tendinta de a-si inchide gura; permite-le sa faca acest lucru. Veterinarii sugereaza ca este mai indicat sa incerci sa periezi dintii cu gura inchisa decat sa fortezi deschiderea ei. Cel mai usor este sa ii ridici o buza si sa speli dintii animalutului folosind o perie normala, cu dinti moi. Majoritatea animalelor de companie dezvolta afectiuni ca tartrul sau placa bacteriana pe suprafata dintilor. Periajul va preintampina aceste probleme.

 

3. Fa totul astfel incat sa iti fie mai usor


Daca ai posibilitatea, roaga o alta persoana sa tina animalul in timp ce il speli pe dinti; daca nu are cine sa te ajute, trebuie sa te descurci singur. Cateva metode care ar putea ajuta ar fi sa-l tii intre picioare sau in poala, in functie de marimea sa.

 

4. Nu renunta


Va lua ceva timp pana cand animalul tau va renunta la a fi iritat la vederea periutei, insa rezultatul face ca efortul sa merite. Odata ce iti va permite sa ii cureti dintii, totul va decurge mult mai usor.

Nu doar peria de dinti ajuta la curatarea acestora. Exista chiar si hrana care curata dintii si care este aprobata de catre asociatiile medicilor veterinari din anumite tari.


Tu ce zici?