No SSO cookie

Lu

Ma

Mi

Jo

VI

Sa

Du

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Alegerea veterinarului pentru cainele tau

Ultima modificare: 2011-08-17 | Data publicării: 2010-05-05
(0/ 0)
Listează articol » Trimite articol »
Alegerea veterinarului pentru cainele tau
Atunci cand alegi un regim de ingrijire pentru cainele tau, ai multe decizii de luat, inclusiv aceea a alegerii medicului veterinar, a metodelor de tratament holistice sau conventionale, a momentului in care sa ceri ajutor si in care sa te adresezi unui specialist.

Alegerea medicului veterinar

 

Medicul veterinar este principalul partener de ingrijire a cainelui, asa ca alegerea unuia potrivit nu este o sarcina usoara. Alege veterinarul inainte sa ai cu adevarat nevoie de el. In cazul in care apare o urgenta, nu va trebui sa te bazezi pe o persoana pe care nu o cunosti. Este importanta sa alegi din timp veterinarul. Daca preferi o abordare holistica atunci cand vine vorba de sanatatea patrupedului tau, daca decizi sa nu il vaccinezi anual sau ai un caine cu nevoi speciale, trebuie sa te gandesti serios la acest lucru. Aceasta alegere implica atat recomandari, cat si discutii personale.

Inainte de a alege medicul pentru animalutul tau, incearca sa obtii cat mai multe informatii. Daca te muti in alt oras, veterinarul la care obisnuiesti sa-ti duci cainele ar putea sa iti recomande un coleg de acolo. Intereseaza-te de conditiile oferite de spitalul respectiv, intrebandu-ti prietenii sau colegii de serviciu. O recomandare de la o persoana in care ai incredere este un bun punct de inceput.

 

poza caine
http://www.flickr.com/photos/exfordy/123112077/
Spitalul este pe placul tau?

 

Alegerea spitalului veterinar depinde de tine. Cauta unul care iti satisface nevoile, care ofera ingrijirile asteptate, care are angajati prietenosi si bine instruiti si un medic veterinar care iti poate oferi tipul de ingrijire pe care il vrei. Unele dintre intrebarile pe care trebuie sa le pui sunt: Este aceasta o clinica high-tech sau un cabinet de familie? Voi primi, daca este nevoie, trimiteri catre medici specialisti? Are servicii de ingrijire de urgenta?

 

Fa o vizita veterinarului

 

Atunci cand ai numele catorva veterinari, stabileste intalniri cu ei pentru a discuta si a face un tur al spitalului sau al cabinetului. Intereseaza-te de mai multi veterinari si intreaba-i despre lucrurile importante pentru tine, cum ar fi parerea lor in legatura cu dietele crude, cu mancarea de casa sau cat de des recomanda vaccinarea. Turul spitalului si intalnirea cu veterinarul si angajatii spitalului/cabinetului te vor ajuta sa iei decizia corecta. Nu orice spital, chiar daca este unul foarte bun, este potrivit pentru oricine.

 

Mai multe opinii

 

Intreba veterinarul daca este afiliat la Colegiul Medicilor Veterinari. Acesta are un set de standarde pe care medicii veterinari trebuie sa le indeplineasca in domenii cum ar fi: chirurgia, anestezia, stomatologia si managementul. Pentru a-si mentine acreditarile, spitalele trebuie sa fie inspectate in mod regulat. S-ar putea sa existe momente in care vrei o a doua opinie sau e necesara o vizita la specialist. Chiar daca iti place mai mult medicul tau, vezi lucrurile si din alta perspectivă. Nu este nimic rau in acest lucru. Este in regula sa il intrebi pe propriul veterinar pe cine iti recomanda. Acesta va fi multumit sa te trimita la un specialist sau s-ar putea sa faca acest lucru din proprie initiativa, in cazul unui diagnostic serios.  O alta solutie ar fi sa ceri o recomandare de la un coleg de munca sau prieten care are animale de companie cu probleme asemanatoare.


Tu ce zici?